Se încarcă pagina ...
Lectii de stil

Cravata

O cravată de calitate este făcută întotdeauna din materiale naturale: mătase, bumbac, lână sau piele.

 

Cravatele în dungi sunt o opţiune potrivită numai pentru ţinutele business sau business casual. La ţinutele de seară poţi asorta cravate uni, cu modele florale sau punctiforme, însă niciodată dungi.

 

Evită culorile prea tari sau combinaţiile ţipătoare, pentru că ştirbesc din eleganţa ţinutei de seară. Dacă porţi costum negru, evită culorile pale, văratice, precum roz-deschis, galben-pai, bleu-ciel. Ele se potrivesc vara cu sacouri de in şi bumbac, sau chiar cu costume din stofă subţire de lână, dar de culoare mai deschisă. Cu alte cuvinte, trebuie evitată discrepanţa dintre intensitatea culorii costumului şi cea a cravatei.

 

Pentru ţinutele smart casual, poţi alege cravate tricotate din mătase naturală, bumbac (vara) sau lână (iarna), uni sau în dungi, care deşi clasice, au revenit în forţă încă din sezonul trecut.

 

Nu uita de faldul obligatoriu de sub nodul cravatei! Niciodată nu rotunjiti în exterior cravata. Adânceşte faldul de sub nod folosind degetul arătător. Vei obţine aspectul elegant de bărbat relaxat în propriile haine, chiar dacă nu îţi stă în obicei să abordezi astfel de accesorii.