Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Accesorii cu stil

 

Inteleg nedumerirea multora dintre voi care mi-ati scris in ultima perioada intreband despre papion: cand se poarta, ce forma sau cu ce se asorteaza. Este simplu, urmand cateva aspecte precum dimensiunea, tesatura, imprimeul si momentul in care urmeaza sa porti acest mic accesoriu dar decisiv. Papionul, daca alegi sa-l porti, poate deveni semnatura personala asupra intregii tinute vestimentare.
In functie de forma fetei cat si lungimea gatului, papionul trebuie sa respecte o anumita proportionalitate. Astfel, un papion ingust este potrivit unei persoane a carui gat este subtire, iar obrazul este prelung. O fata rotunda impune un papion mai lat asa incat acesta sa para la locul lui nu imprumutat de la un pustan.


De asemenea, latimea reverului de la sacou cat si forma gulerului de la camasa vor dicta forma papionului. Dar cum si aceste detalii trebuie stabilite in consens cu trasaturile fizice, impreuna se vor armoniza si vor crea un look perfect.


Papioanele imprimate pot fi purtate si ziua insa mare atentie la textura, aceasta trebuie sa fie mata sau semilucioasa. De altfel, tesaturile din fibre naturale precum matasea sau bumbacul respecta aceasta regula. Cele confectionate din matase satinata sunt destinate exclusiv evenimentelor de seara. Atentie, nici acelea nu au un luciu exagerat.


Accesorizarea se face in armonie cu ceea ce urmeaza sa porti TU, si numai tu. Papionul nu trebuie sa fie in aceeasi culoare cu rochia partenerei! Este greseala cea mai frecventa si transforma aparitia ambilor intr-una seaca, lipsita de inspiratie chiar cu aspect de uniforma. Eventual, in cazul in care se alege un papion imprimat, se poate regasi o culoare comuna dar cat mai discret. Asortarea papionului se refera strict la celelalte culori din tinuta, la nuanta tenului cat si la preferintele personale. Un plus de stil este adaugat prin batista de buzunar care nu trebuie sa fie in culoarea paionului ci trebuie sa se completeze reciproc.


Cum detaliile fac intodeauna diferenta, atentia in alegerea papionului este cruciala: poate salva sau din contra, ruina tinuta aleasa. Alege papioane din matase naturala, lucrate manual si care pot fi innodate pe loc. Cele gata confectionate reprezinta doar o copie trista a adevaratului PAPION