Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Adevar sau provocare

Exista o ambiguitate sustinuta de multi in ceea ce priveste croitoria la comanda. Din pacate, atat la croitoria de dama cat si cea masculina maiestria si arta bunicilor nostri nu s-au transmis generatiei noastre. De aici, lipsa unui produs de cea mai fina si inalta calitate.

De multe ori am auzit domni spunand cu infatuare ca isi fac costumele " made-to-measure". Erau impresionati ca li se luau masurile iar costumul urma sa fie perfect construit pentru corpul lor. Poate ca nimeni insa nu le-a explicat ca acest serviciu de fapt implica niste tipare existente la care se fac modificari in urma masurilor fiecaruia. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca un client ar fi solicitat sa vada tiparul avand numele lui inscris pe el?

De aici si " amabilitatea" unor branduri de a lua aceste masuri direct la adresa clientului.Pentru ca nu exista un atelier specializat!

„Bespoke” este insa serviciul care creaza costumul cu adevarat "pe comanda". In acest caz se construieste un tipar pentru fiecare solicitare. Fiecare client isi are propriul tipar si trebuie sa fie perfect construit individual pentru conformatia fiecaruia. Evident, acest serviciu este mult mai costisitor!La baza reusitei unui astfel de costum sta o masuratoare corecta. De aceea ,consider obligatorie existenta unui maistru croitor sau a unei persoane special antrenata pentru un astfel de serviciu.

Alegerea unui costum bine croit, dintr-o stofa de calitate cu finisaje manuale, croit si cusut Made in Italy pe care il poti achizitiona dintr-un magazin recunoscut ramane pana la urma alegerea castigatoare, unde raportul pret/calitate este cel corect.