Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Anti-uniforma

Vocabularul, atitudinea, alegerea unor locuri sau a felului in care ne imbracam tind spre o uniformizare plictisitoare si deloc constructiva. In vremea apusa, comunista, ne plangeam ca gasim pe rafturi aceleasi lucruri si ca suntem obligati de acest aspect sa ne imbracam cu totii la fel. Lucrurile s-au schimbat dar se perpetueaza acelasi obicei: inregimentarea vestimentara.

Cand piata este asaltata de branduri de haine, adaptate la toate tipurile de buget,  informatia zboara ca vantul dintr-o parte in alta, de ce oare mai intalnim " regimente" purtand aceleasi piese vestimentare in aceeasi constructie?

Cred ca lipsa de indrazneala, este unul dintre motive, iar teama de a nu fi judecati de cei din jur sau de a fi priviti stramb la metrou determina acest fapt. Daca tu simti sa porti imprimeuri florale sau culori traznite nu ezita, fa-o! Iesi din multime si arata-ti o parte a personalitatii abordand tinute in concordanta cu TINE si nu cu multimea. Impune-ti punctul de vedere si experimenteaza lucruri noi in combinatii inedite. Este de preferat sa vezi o persoana care este originala, chiar daca a gresit putin sa zicem in asortare, decat alta care respecta cu sfintenie o " uniforma" banala.

Nu este dificil sa te detasezi de multime dar pentru linistea ta incearca sa o faci cu pasi mici dar desi. Incearca sa porti camasa mai des decat tricoul, iti accentueaza masculinitatea si este o nota de eleganta fara eforturi supranaturale.

Inlocuieste perechea de pantofi neagra sau maro cu alta colorata. Este un prim pas de a demonstra ca iti doresti sa fi altfel. Deasemenea, sosetele colorate pot fi o declaratie, mica dar semnificativa, de a te detasa de generalisme. O batista la buzunarul sacoului chiar daca acesta este purtat la jeansi,  va aduce plusul de originalitate care te va plasa in alta liga. Sunt lucruri simple care pot spune multe.