Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Caldura mare, mon cher!

A venit căldura şi odată cu ea au apărut o mulţime de probleme în alegerea vestimentaţiei. Când termometrul se apropie de 30 de grade Celsius, cum se întâmplă tot mai des zilele acestea, sunteţi tentaţi să alegeţi confortul în defavoarea stilului. Există însă reguli pe care vă sfătuiesc să nu le încălcaţi!

Evitaţi sandalele! Nu este elegant şi nici estetic ca un bărbat să-şi lase la vedere degetele de la picioare. Recomand însă varianta mocasinilor din piele moale sau pe cea a tenişilor Bensimon din bumbac. Arată foarte bine şi masculin.
Oricât de cald ar fi afară, este exclus să purtaţi cămăşi cu mânecă scurtă la costum şi ar fi bine să le evitaţi; în general, nu arată bine, mai ales cele largi. Alegeţi mai bine o cămaşă cu mâneci lungi din materiale naturale cum ar fi bumbac, in sau cânepă, care-i dau posibilitate pielii să respire şi creează senzaţia de confort.

Nu purtaţi maiouri! Este lipsit de gust. Un tricou simplu sau cu mânecile suflecate dă aceeaşi senzaţie de lejeritate, dar vă îmbracă mult mai bine şi mai decent.

Anul acesta sunt la modă bermudele, dar aveţi mare grijă cum le alegeţi. Evitaţi-le pe cele largi, cu buzunare aplicate. Purtaţi-le, în schimb, pe acelea slim, din denim sau bumbac. Pot fi albastre, gri, verzi, albe sau în culori violente, precum fucsia, galben şi oranj.

La bermude, indiferent cu ce vă încălţaţi, nu purtaţi şosete până la gleznă, pentru că se văd urât! Alegeţi fie varianta mocasinilor pe piciorul gol, fie cea a şosetelor invizibile care acoperă doar vârfurile şi călcâiele.
Şi nu uitaţi: purtaţi pălărie!