Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

CASUAL FRIDAY

Termen adoptat si in mediul autohton de afaceri, in corporatii dar si in companii al caror domeniu este creativ, casual Friday este considerat ca o abordare vestimentara mai relaxata , o introducere in dispozitia de weekend. Cu toate acestea imaginea proiectata trebuie sa ramana profesionista, autoritara si nicidecum sa fie confundata cu cea lejera, de timp liber.
Sacoul in carouri colorate este important in garderoba pentru usurinta de asortare la  mai multe variante de pantaloni cat si al adaptabilitatii la diverse ocazii. Acesta,in alaturare cu jeansi clasici ( fara rupturi, petece etc) sau chinos ( pantaloni din bumbac) reprezinta alegerea ideala pentru zilele de vineri.
Camasile clasice se pot inlocui cu cele button down in culori sau imprimeuri deosebite.
Daca totusi cravata este obligatorie atunci optiunea potrivita acestui anotimp este una din lana in amestec cu matase  care este mai putin formala decat cea din matase.
Intr-un mediu de lucru mai putin restrictiv,agentii de publicitate, imobiliare etc. sacoul poate fi inlocuit de cardigan. Acesta trebuie sa fie simplu fara modele proeminente sau culori stridente. In combinatie cu o pereche de pantaloni cu manseta, camasa colorata si cravata tricotata din matase este asigurata o aparitie sobra dar relaxata.
Cum este bine stiut, detaliile fac diferenta iar de aceea pentru o zi permisiva precum casual friday accesoriile indraznete dau culoare si personalizeaza o tinuta de birou. Ciorapii colorati, butonii in forme deosebite, cravatele si papioanele imprimate sau bretelele  dau un aspect creativ oricarei tinute fara a stirbi insa autoritatea celui care opteaza pentru aceste accesorii.