Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Culori

Explozia de culori provacata de propunerile designerilor pentru sezonul acesta este cu mult mai permisiva decat in sezoanele anterioare. Totusi, nu trebuie sa transformam o tinuta vestimentara intr-o costumatie fie ea de teatru sau circ. Exagerarile inutile cat si o mare dorinta de a atrage atentia conduc catre un esec stilistic garantat.
De asemenea, simetriile cromatice sunt demodate si dau dovada lipsei de creativitate si originalitate. Astfel,  de exemplu, la o esarfa galbena nu asorta o pereche de pantofi in aceeasi culoare sau la un papion rosu nu alatura o batista de buzunar in aceleasi tonuri. Realizeaza o tinuta corecta plecand de la o nuanta sau imprimeu si adauga piese in culori complementare. Daca optezi pentru o tinuta monocroma sau in tonuri ale aceleasi culori atunci poti " sparge" cu un detaliu contrastant.
Cand alegi sa porti imprimeuri si ai indoieli asupra modului de asortare ale acestora cel mai bine este sa cauti accesorii sau piese in culoarea cea mai discret reprezentata. Asa nu vei da gres iar rezultatul va fi colorat dar perfect echilibrat.
O alta greseala des intalnita este si in cazul simetriilor cromatice intre parteneri.De exemplu, rochia verde a partenerei nu impune alegerea unei cravate in aceeasi culoare. Demodat! O cravata roz sau alta in al carei imprimeu sa se regaseasca discret culoarea rochiei vor armoniza tinutele ambilor parteneri.