Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

DEX-ul sezonului

Sezon nou, trenduri noi! Este firesc sa se intample asa chiar daca unele sunt continuate din vara trecuta cu mici schimbari, altele total noi special gandite pentru a improspata garderoba deja existenta.

 

Evident raman "clasicele" care indiferent de sezon sau perioada se afla in lista de cumparaturi dar adaptate momentului. Creativitatea designerilor nu se opreste doar la faptul ca pentru a creea ceva nou apeleaza la incrucisari intre piese consacrate si altele din echipamentul sportiv, de exemplu. Ei dau nastere si unor termeni noi precum " joggeri" care sunt pantalonii de strada inspirati de modelul celor purtati la antrenament. Sezonul acesta mai aduce cava nou: jardigan.

 

Este mixajul dintre "jachet" (sacou) si "cardigan" iar acesta defineste piesa vestimentara inspirata de cele doua. Sobrietatea unui sacou ( jacheta) si destinatia stricta a acestuia sunt total regandite in momentul in care intervine materialul din care este fabricat un cardigan. Fie ca vorbim de un jerse ( tricot) fin din bumbac sau unul mai structurat lejeritatea dobandita a sacoului il face o piesa usor de purtat de la tinutele de birou pana la cele de timp liber. Poarta" jardiganul " la office cu o pereche de pantaloni din bumbac, camasa si cravata iar pentru week end cu un tricou si jeansi.

 

Este varianta practica dar cu personalitate a oricarei alte jachete a sezonului acesta.