Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Film vs realitate

Mi-am propus si am reusit sa vad "The great Gatsby". Manata de publicitatea facuta pe marginea costumelor si a bijuteriilor dar si din dorinta de a face comparatie intre Redford si Di Caprio (de, femeile astea) am facut rezervare de bilete si cum iti cere regulamentul am mers cu o jumatate de ora inainte de inceperea filmului.


Fara sa vreau am inceput sa analizez un fenomen, sa-l numesc vestimentar, sa cuantific si sa calculez procente. Am observat un model de " sosetele", hibrid intre sosetele normale si cele invizibile. Adica, nici suficient de lungi incat sa te consolezi cu gandul ca purtatorul este un nostalgic al gradinitei si nici indeajuns de scurte incat sa nu se zareasca din incaltaminte. Aparea o bordura alba din sneakers ( de cele mai multe ori)  ca un fel de bandaj inestetic. Oare de unde a pornit moda asta? Ingrijorator este procentul purtatorilor si rapiditatea de raspandire.


Dar sa revenim la film! Costumele personajelor masculine pot fi un exemplu de eleganta atemporala iar palariile ( Borsalino, evident) completeaza  si adauga stil oricarui tip de tinuta. Prezenta camasilor cu ac la guler imi intareste convingerea pe care o am de cateva sezoane bune ca acest model trebuie sa se regaseasca in garderoba barbatului modern.  Rochiile sunt de vis iar bijuteriile... iti taie respiratia.
Si tocmai pentru a te aduce cu picioarele pe pamant au inceput sa sune telefoanele mobile de parca duminica seara se semnau contracte fabuloase. Comentarii si rasete total nejustificate in contextul filmului care demonstrau prezenta unora, ce-i drept nu multi, doar pentru " dependeta" de pop corn.


In concluzie, eleganta nu vine la pachet cu achizitiile facute indiferent de buget iar respectul fata de cei din jurul tau ramane cel mai valoros accesoriu.