Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Moda & Stil

Doi termeni care deseori se confunda insa este o diferenta evidenta  si ramane la dispozitia fiecaruia dintre noi in care dintre cele doua categorii ne incadram.

Stilul presupune mult mai mult decat o garderoba bogata, el inseamna si modul in care te comporti, cum vorbesti sau zambesti. Deasemenea preocuparea si acumularea informatiilor privind tot ceea ce inseamna un mod de viata.

Din punct de vedere vestimentar omul cu stil acumuleaza piese clasice, de buna calitate pe care le pigmenteaza cu noutati in acord cu ceea ce vrea sa transmita despre personalitatea lui. Nu spune nimeni sa cheltui si ultimul ban pe haine, insa cu atentie poti cumpara lucruri de buna calitate la o diferenta suportabila fata de cele de duzina. Spre exemplu o camasa de calitate are  tesatura ,croiala cat si cusaturile vizibil superioare fata de una obisnuita. Aceste calitati o fac sa arate impecabil dar si durabilitatea ei sa fie mai mare. Astfel cheltuiala se transforma in investitie. Exemplificarile pot continua pe acelasi principiu iar alegerea facuta sta la baza ligii in care vrei sa joci.

Stilul este atemporal spre deosebire de moda care lanseaza trenduri in fiecare sezon si pune in dificultate fashionistii.

Moda, in opinia mea poate fi impartita in doua categorii. Cei care urmeaza si experimenteaza creatiile designerilor , dar care nu ii califica obligatoriu in persoane cu stil. De cealalta parte stau aceia care " imprumuta" o piesa vestimentara vazuta des in jurul lor considerand-o ca fiind " la moda". De multe ori sunt piese urate ( pantaloni de trening pana la genunchi, de ex.) care nu au nimic in comun nici cu trendurile si exclus cu stilul.

Insa, alegerea iti este rezervata doar tie iar sfaturile unui stilist vestimentar pot clarifica multe necunoscute.