Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Palaria

Pentru că a venit sezonul rece, mulţi dintre voi îşi pun întrebarea ce să poarte pe cap astfel încât să fie protejaţi de frigul cotidian fără însă a aduce un prejudiciu înfăţişării.

Chiar dacă umeraşele cu suport special pentru pălărie sunt rar întâlnite în garderobele restaurantelor şi locurilor publice contemporane, totuşi beneficiul pe care acest accesoriu îl aduce ţinutei tale te va face să ocoleşti acest impediment. Aşadar, sfatul meu : poartă pălărie ! Acestea îţi conferă un aspect foarte masculin, fără mari eforturi iar efectul poate fi unul elegant sau cool, în funcţie de modelul pentru care optezi.

Fedora, cel mai des întâlnit model de pălărie are borurile întoarse în lateral şi este recomandat în special pentru ţinutele elegante. Pentru acei dintre dumneavoastră care vor să adapteze acest model unei ţinute trendy le recomand să le aleagă pe cele cu boruri înguste.  Purtaţi-le la o pereche de jeanşi, un sacou în carouri şi o esarfă din cashmir.

Porkpie este modelul de pălărie asociat în general cântăreţilor de blues şi jazz. Acesta are calota dreaptă şi boruri înguste şi este ideală pentru outfiturile ultramoderne şi nonconformiste.

Homburg este o pălărie similară cu Fedora, diferenţa constând în borurile întoarse şi banda din mătase mult mai lată la care se poate adăuga o pană. Preferată de politicienii şi diplomaţii secolului XX, este acum populară şi printre cântareţii de Hip Hop.

 A purta o pălărie înseamnă a-ţi însuşi totodată şi bunele maniere - Scoate-ţi prompt pălăria atunci când intri într-un lift, restaurant sau casa cuiva. Nu purta niciodată o pălărie în timpul unei mese sau în sala de cinema. Atinge-ţi borurile când saluţi un prieten pe stradă şi ridică-ţi pălăria când te întâlneşti cu o cunoştinţă de sex feminin.