Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Papionul

Accesorii precum papionul, butonii, esarfa sau batista de buzunar s-au transformat in timp insa sensul lor a ramas acelasi: eleganta simpla fara artificii inutile. De fapt, ceea ce trebuie sa caracterizeze tinuta vestimentara a barbatului modern.


PAPIONUL a fost perceput pana nu demult ca accesoriul destinat exclusiv evenimentelor deosebite si asociat smokingului sau fracului. Frumusetea acestui accesoriu a determinat designerii sa-l foloseasca cat mai mult, cateodata in detrimentul cravatei, si sa-l propuna in tinute obisnuite, de zi cu zi.
Papionul poate fi purtat la birou, pe strada sau in club iar acest lucru poate fi observat in ultimele sezoane. Ramane doar de stabilit care model este potrivit fiecareia dintre imprejurari.


Pentru zi, pot fi purtate cele din matase ( dar nelucioasa), bumbac, lana sau tricot.In functie de personalitatea purtatorului acestea pot fi cu imprimeuri florale sau geometrice, viu colorate sau neutre. Asortarea papionului se face la celelalte elemente vestimentare imediat apropiate lui: camasa si sacou. Daca pana nu demult asocierea de imprimeuri speria, in ultima perioada acest lucru este chiar o dovada de cunoastere si preocupare pentru stilul personal. Pentru a elimina un stress este bine de urmarit ca papionul si camasa sa aiba cel putin o culoare comuna, astfel asortarea devine un simplu gest.
Papionul trebuie ales atat in functie de forma fetei cat si a reverului de la sacou. Trebuie respectata regula proportionalitatii : fizionomie mica , papion si revere inguste.


Valoarea unui papion nu este data doar de tesatura din care este fabricat ci si de modelul acestuia, obligatoriu sa poata fi innodat de fiecare persoana in parte.