Se încarcă pagina ...
Pontul saptamanii

Stil masculin:accesorii

ESARFA este un indiciu al unui om relaxat, boem care pune pret de tendintele modei dar si pe confortul propriu. Alegerea unei esarfe din matase naturala poate transforma o tinuta simpla intr-una elaborata, plina de stil. 
Aranjarea corecta a esarfei, cu falduri in jurul nodului, va face diferenta intre un cunoscator si altul care poarta acest accesoriu ocazional. 
Calitatea tesaturii din care este confectionata cat si paleta cromatica in concordanta cu tenul si culoarea parului sunt criteriile esentiale in alegerea esarfei. Ca si in cazul papionului sau a cravatei, aceasta se afla in apropierea fetei, punctul cel mai privit de un interlocutor, iar din acest motiv accesoriul ales trebuie sa iti puna in valoare trasaturile.
Alaturi de ceas, BUTONII reprezinta accesoriul definitoriu al unui barbat. Astfel, cei din metale pretioase vor demonstra succesul in afaceri, formele cat si culorile vor demasca un spirit indraznet iar miniaturi reprezentand obiecte specifice( crose, masini, animale) vor spune multe despre preocuparile purtatorului.
Metalul din care sunt confectionati butonii ales in aceeasi culoare cu cel al ceasului demonstreaza atentia pentru detalii.
BATISTA de buzunar, prin alegerea ei poate schimba instant o tinuta banala intr-una cu personalitate, demna de un dandy modern. Fie ca este purtata in colturi, cu fald sau drept, aceasta " bucata" mica de material are valoarea unei semnaturi puse pe o lucrare de diploma. Din matase naturala, cusuta manual sau din bumbac fin, batista de buzunar trebuie sa se afle in perfecta armonie cu celelalte piese vestimentare. De asemenea, alegerea unei culori tari sau a unui imprimeu curajos pot scoate din anonimat cel mai banal sacou.
Alegerea unor accesorii potrivite reprezinta in fond o investitie si nicidecum o cheltuiala. Cu ajutorul unor accesorii clasice poti transforma intreaga garderoba pastrand mereu efectul de noutate.