Bretelele

Piese elegante, cu tradiție și continuu adaptate tendințelor, bretelele sunt o adevărată provocare când vine momentul să le înglobăm într-o ținută. Din fericire există un Gordon Gekko și un James Bond care ne învață cum să le purtăm corect.

Dacă urmărim aceste personaje și ținutele lor în care au introdus  bretelele Albert Thurston – care, apropo, au fost aduse și în România, exclusiv prin TRENDS by Adina Buzatu, încă de acum 12 ani – misiunea de a le asorta devine mult mai ușoară.

Totuși, nu e nevoie să fii bogat și faimos ca să știi cum să porți bretele. Trebuie doar să urmezi câteva reguli simple și vei fi gata să ieși din casă, cu stil.

– Nu purta niciodată bretelele alături de curea.
– Cele cu clips se potrivesc mai bine unui look casual, în timp ce modelele cu nasturi merg la ținute formale.
– Din nou, bretelele înguste completează ținutele casual, iar cele mai late se potrivesc ținutelor clasice și formale.
– Asortează-le la cravată! Bretelele uni se combină bine cu cravatele cu imprimeu în aceleași nuanțe, în timp ce bretelele cu buline, dungi, carouri merg cu cravate în culori solide.
– La birou, poartă bretele într-o nuanță clasică, precum bleumarin sau negru, asortate la culoarea pantofilor.
– Deși bretelele din mătase sunt mai plăcute la atingere și mai elegante, modelele din viscoză sunt de preferat pentru că sunt mai durabile.
– La un eveniment formal, manșetele franțuzești (duble) și butonii, alături de bretele, adaugă un plus de eleganță ținutei.

Înființat în 1820, brandul Albert Thurston a devenit un reper în domeniul accesoriilor de calitate pentru domni, iar bretelele lor, fabricate manual în Marea Britanie, erau destinate a fi purtate de către regi, președinți, prinți sau oameni de afaceri de succes din toată lumea. Iar acest lucru încă se întâmplă.