Ce sa porți dacă ești înalt și slab

Provocarea vestimentară a bărbaților înalți și slabi constă în alegerea hainelor astfel încât să creeze imaginea unui corp armonios. Astfel, hainele prea largi sunt de evitat pentru că te vor face să arăți neîngrijit, dar și cele prea strâmte pentru că vor accentua forma longilină a corpului. Misiunea ta este să adaugi volum echilibrat și să distragi atenția de la înălțime. Iar acest lucru este posibil, nu prin haine cu două măsuri mai mari, ci prin imprimeuri, detalii în relief și straturi vestimentare.

Construiește-ți ținuta astfel încât să folosești elemente orizontale precum imprimeuri cu dungi, curea lată, buzunare aplicate la sacouri, pantaloni cu manșetă. Acestea creează impresia de lățime. Imprimeurile grafice și croielile asimetrice atrag atenția în zona centrală a corpului și lasă în plan secundar înălțimea. În ținutele de birou, mizează pe carourile mari sau windowpane.

Păstrează proporțiile!
Atunci când ești înalt și slab, este mai dificil să găsești haine exact pe dimensiunile tale. Însă poți încerca în magazinul Trends by Adina Buzatu, unde oferim, fiecărui client în parte, consiliere personalizată dar și modificări gratuite până la cel mai mic detaliu. Totuși, dacă preferi să îți alegi singur hainele din magazine, învață să alegi de pe raft piesele pe măsura ta, ca să nu fii nevoit să mergi la croitor pentru fiecare ținută. În primul rând, cămășile și pantalonii trebuie să cadă perfect pe corp și să fie suficient de lungi pentru a nu arăta ridicol. Alege câteva repere de probă care te vor ajuta să găsești măsura ideală.

De exemplu, cămașa nu trebuie să iasă din pantaloni atunci când stai jos sau când te miști și nici nu trebuie să stea umflată în jurul taliei, ca un balon.

În ceea ce privește pantalonii, fii atent la lărgimea cracului pe coapsă și la distanța dintre betelia și turul pantalonilor. Practic, croiala trebuie să-ți ofere lărgime suficientă pentru a te putea mișca și nimic mai mult. Evită pantalonii cu pense, care creează prea multă lărgime pe o siluetă zveltă. Manșeta este un detaliu care te avantajează. Poți opta chiar pentru o manșetă un pic mai lată, care va diminua înălțimea. Buzunarele laterale orientate oblic sunt detalii care sparg verticalitatea ținutei și distrag atenția de la înălțime. De asemenea, fii atent la material. O țesătură mai plină te va avantaja pentru că va crea volum și impresia de picioare mai groase.

Sacourile, blazerele și jachetele sport sunt piese vestimentare în avantajul tău pentru că adaugă volum în zona umerilor și a pieptului. Alege modele cu umeri structurați, pentru volum, și la două rânduri de nasturi, pentru a crea lățime. Și fii atent la lungime. Sacoul trebuie să se termine la jumătatea posteriorului pentru a scurta vizual picioarele și a echilibra silueta.

Accesoriile potrivite
• Dacă ești înalt, ai nevoie de o cravată lată, care să creeze iluzia de lățime în zona bustului, și suficient de lungă, care să se termine deasupra cataramei de la cureaua pantalonilor. O cravată prea scurtă va arăta nepotrivit. De asemenea, nodul Windsor este un detaliu care definește zona gâtului și a bărbiei.
• Batista de buzunar cu imprimeu este un alt accesoriu care poate da volum în zona pieptului.
• Cureaua lată cu cataramă pătrată secționează corpul cu o linie orizontală și ia, astfel, din înălțime.
• Buzunarele aplicate la sacou adaugă volum în zona bustului. În același mod, pantalonii casual cu buzunare aplicate creează volum pe picioare.