Cum sa îți păstrezi stilul in pandemie

În această nouă realitate, a pandemiei, în care tristețea și frica de necunoscut au pus stăpânire pe noi, putem alege să ne detașăm construind o bulă de normalitate în jurul nostru și a celor apropiați. Nu putem ignora realitatea, dar nici nu ne putem lăsa acaparați de zecile de știrile negative cu care suntem bombardați în fiecare zi. Trebuie să învățăm să ne bucurăm de lucrurile mici, aparent nesemnificative, totuși atât de importante pentru starea noastă de spirit, în contextul actual. De exemplu, ținuta vestimentară îți poate ridica moralul. Este esențial să porți haine care te pun în valoare, care îți vin bine, într-o cromatică ce îți flatează trăsăturile.

Nu promit să rezolv problemele omenirii, însă, de azi înainte, în fiecare sâmbătă, voi publica aici un articol menit să te îndrume către un stil vestimentar rafinat care îți va crește încrederea în sine, lucru de care depinde succesul tău atât în carieră, cât și în viața personală. De aceea am nevoie de voi, cititorii, să îmi trimiteți întrebările voastre legate de stil și problemele pe care le-ați întâlnit de-a lungul timpului. Scrieți-mi pe conturile Adina Buzatu de Facebook sau Instagram (bifa albastră vă va îndruma către cele reale), iar eu vă voi răspunde aici.

Astăzi voi vorbi despre cum poți să îți adaptezi garderoba vremurilor actuale și despre felul în care ar trebui să te îmbraci în pandemie. Această realitate care ne forțează să renunțăm la viața socială pentru o vreme și să lucrăm de acasă, ne-a afectat pe toți în multe aspecte, printre care și cel vestimentar.

Puterea vestimentației
Mulți bărbați au renunțat deja la cămașă, pantaloni de stofă, iar de costum și cravată nici nu mai poate fi vorba, în favoarea hainelor lejere, de casă. Însă, dacă stai acasă, nu înseamnă că trebuie să fii superficial, să îți pierzi stilul, să te neglijezi, să nu îți aranjezi barba sau să nu te bărbierești. Din contră, rămânând pedant și îmbrăcându-te, în continuare, cu stil îți va ridica moralul, îți va da o stare de bine, iar acest lucru te va ajuta să-ți menții imunitatea puternică.

Hainele pe care le porți au impact psihologic asupra ta. Poate ai auzit de „dopamine dressing“, un fenomen care te îndeamnă să porți haine care îți îmbunătățesc starea de spirit, fie prin accente de culoare, mesaje pozitive sau, pur și simplu, prin piese simple și rafinate, care îți induc un sentiment de încredere. Piesele pe care le porți îți dau o anumită stare și îți influențează activitatea și rezultatele.

Chiar dacă  lucrezi de acasă, continuă să porți cămașă albă, bleu sau neagră, piesă clasică ce poate fi adaptată și într-un cadru neprotocolar. O poți purta descheiată la primii nasturi și cu mânecile suflecate până la jumătatea antebrațului. Dacă îți plac culorile, adoptă o variantă cu imprimeuri vii, care te scoate din anonimat. 

De asemenea, pantalonii chino îți oferă suficientă lejeritate și nu sunt pretențioși, deci îi poți alege în locul celor de trening pe care, probabil, ești tentat să îi porți acasă pentru că nu te vede nimeni. Renunță la hanorac, trening, pijamale pe timpul zilei. Poartă cămăși smart casual, un pulover din cașmir fin sau o maletă. Fii creativ, folosește piese versatile pe care le poți adapta în acest context astfel încât să fii bine îmbrăcat, fără să exagerezi.

 

Această perioadă de criză ne stimulează creativitatea. Toate evenimentele dramatice din istorie – Gripa Spaniolă, al Doilea Război Mondial, Criza Economică Globală – au avut un impact major asupra felului în care oamenii au început să se îmbrace, toate cu rezultat în stil și eleganță.

Cum îți alegi piesele pe care să le porți
În mod cert, în funcție de aspectul practic și de cel legat de confort, dar și ținând cont de câteva predicții despre tendințele post pandemie. Ne vom întoarce la minimalism, la simplitate, culorile solide vor domina imprimeurile, iar acestea din urmă vor fi predominat geometrice.

Paleta de culori pentru ținutele de zi este una soft, cu mult alb, bleu și gri, iar ținutele formale și de business vor fi în special în tonuri de bleumarin și bej. 

Acum este momentul să-ți îndrepți atenția către haine practice, confortabile, versatile și durabile și să revii la eleganța clasică. Cea mai bună strategie de investiție, acum, când veniturile s-au limitat și ne mișcăm pe un teren nesigur, sunt piesele nemuritoare ca stil și de o calitate impecabilă. Renunță la cantitate în favoarea calității. Acum, mai puțin înseamnă mai mult.

Alege piesele de pe raft, în locul celor făcute la comandă, însă de la barnduri care nu fac rabat la calitate și au, totuși, un preț accesibil. Dacă nu găsești măsura care să îți vină perfect, le poți face minime ajustări la un croitor. Practic, ceea ce porți în pandemie, ar trebui să poți purta și la birou, când viața își va relua cursul firesc. Iar acest lucru este posibil pentru că, de câțiva ani, există deja tendința abordării unui costum mai puțin tradițional, mai puțin structurat în mediul office.

Momentan, pandemia ne limitează deplasarea, dar nu și imaginația și stilul. Rămâi în zona de confort însă într-un mod rafinat, fără a-ți pierde eleganța.