Cum sa te îmbraci casual cu stil

Dacă în ținutele pentru petrecerile de Crăciun și Revelion predomină piesele elegante, cu croieli curate și un pic rigide, în ecuațiile de stil dintre sărbători cauți confortul. Dar asta nu înseamnă că o să ieși pe stradă în trening și runners, doar dacă nu ai ieșit la jogging, evident. Stilul casual este mai mult decât îl percep mulți dintre noi, este practic cea mai bună șansă a voastră, a bărbaților, de a vă expune stilul personal.

Reguli simple pentru ținute casual complexe
Pentru că lucrurile nu sunt atât de simple precum par, am ales să vă expun astăzi câteva idei despre cum să abordați stilul casual la adevărata lui valoare.

Practic, atunci când spui casual te gândești imediat la ceva ultra confortabil și, de multe ori, lipsit de reguli vestimentare. Acest lucru este total greșit. Să te îmbraci casual înseamnă să găsești, de fapt, echilibrul între confort și stil și să construiești ținute cool și funcționale.

Această libertate în alegerea pieselor și combinarea lor, pe care acest stil ți-o oferă, se poate să te copleșească și să te blocheze. Atunci, fie vei sfârși într-o ținută banală dar sigură, cu jeans, tricou și sneakers, fie vei exagera. De aceea ai nevoie de câteva reguli care să-ți dea direcția ținutelor. Ține minte următoarele lucruri: 

  • Piesele casual sunt relaxate, cu un coeficient minim de eleganță și se potrivesc pentru ținutele de zi cu zi.
  • În ținutele casual faci asocieri de diferite piese, astfel încât să obții confort și acea notă personală care te diferențiază de restul.
  • Secretul pentru o ținută reușită este să experimentezi cu diferite tipuri de piese vestimentare și să descoperi ce ți se potrivește cel mai bine.
  • Încearcă să găsești echilibrul între overdressed și underdressed, în funcție de situația în care porți ținuta. Fie că alegi simplitate absolută, fie că vrei să te aventurezi în asocieri eclectice, ține cont întotdeauna unde vei purta ținuta respectivă.
  • Urmărește cu atenție tendințele. Stilul casual este puternic influențat de tendințele de pe podium și din moda de stradă.
  • Combină întotdeauna piesele evergreen ale acestui stil cu unul, maxim două elemente din cele mai noi tendințe, mai ales dacă acestea au un design mai special, care iese în evidență. Regula de bază pentru stil este să nu aglomerezi ținuta.

Piese esențiale pentru garderoba casual
Pentru a construi ținute casual cu stil, ai nevoie, în primul rând, de piese de calitate. De curând, în magazinul nostru am lansat colecția STREET by Adina Buzatu, care cuprinde exact piesele de bază pentru garderoba casual, la un nivel de calitate care îți asigură aspectul impecabil pe care îl cauți.

Iată câteva piese pe care te poți baza oricând:

Jeansii – sunt cel mai folosit tip de pantaloni în ținutele casual. O pereche de jeansi dintr-un denim de calitate, care cad bine pe corp, îți asigură din start jumătate din succesul ținutei. Iar dacă vrei să ai un look impecabil, alege jeansi cu croială dreaptă, din denim negru. Dacă vrei să obții un look cu un aer foarte relaxat, optează pentru jeansi în nuanțe deschise.

Tricourile – sunt piesele predominante din garderoba oricărui bărbat pentru că sunt confortabile, ușor de integrat în ținute și extrem de versatile. Pentru ținutele tale casual alege tricouri la baza gâtului, din bumbac, simple, monocrome. Cele albe, negre, bleumarin și gri sunt cele mai sigure alegeri. Poți, evident, să pigmentezi ținuta și cu un tricou într-o culoare tare sau cu un imprimeu îndrăzneț, însă ai grijă să păstrezi restul ținutei în tonuri neutre și să asortezi corect culorile.

Hanoracele – sunt foarte cool, mai ales dacă le folosești în ținute stratificate. Alege hanorace din țesătură de calitate, cu finisaje perfecte, pentru a puncta aspectul impecabil al ținutei. Pentru un look actual, poartă hanoracul alături de piese ceva mai elegante, de exemplu peste o cămașă.

Bluzele – sunt alternativa la tricou în sezonul rece. Alege modele minimaliste, la baza gâtului, cu mici detalii care le scot în evidență și poartă-le cu mânecile ridicate până la jumătatea antebrațului pentru a accentua nota casual dar și pentru a da un aer cool ținutei.

Joggers – alternativa modernă la pantalonii de trening, joggersii îți asigură același confort precum precursorii lor, însă îți oferă și stil. Îi poți purta alături de tricoul basic, sneakers și jachetă bomber pentru un look de stradă cool.

Sneakersii – sunt pantofii unanim acceptați în ținutele casual cu stil. Evită alte tipuri de pantofi sport, dedicați special anumitor discipline de activitate fizică, pentru că riști să duci ținuta într-o zonă prea relaxată din punct de vedere vizual.

Ține minte: asocierile pe care le faci îți definesc stilul și personalitatea.

Pentru alte întrebări de stil și idei de teme pentru articolele următoare, scrie-mi pe conturile de Facebook și Instagram Adina Buzatu.