Idei de ținute cu stil pentru Paște

Idei de ținute cu stil pentru Paște
Abordarea stilului vestimentar adecvat pentru o sărbătoare cu conotații profund religioase nu este o sarcină tocmai ușoară pentru că trebuie să ții cont, în același timp, de specificul sărbătorii dar și de capriciile vremii primăvara. Practic, de Paște vei purta o ținută pe care nu ai aborda-o în fiecare zi, iar acest lucru implică asumarea unor riscuri de stil. Din acest motiv am ales să vă vorbesc, astăzi, despre cum puteți construi ținutele pentru ziua de Paște, ce piese să combinați și cum să adaptați cromatica la anotimp, astfel încât să ieșiți în evidență într-un mod sigur.

Smart casual cu atitudine
Ținutele festive, pe care le porți la masa de Sfintele Paști, fie că ești la munte, la mare sau acasă, în familie, trebuie să reflecte sărbătoarea în sine. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este o sărbătoare a bucuriei, este despre lumină, viață, eternitate, motiv pentru care ținuta ta trebuie să fie una în culori vii. Pastelurile și nuanțele proaspete se potrivesc foarte bine și cu anotimpul acesta în care întreaga natură renaște. Pentru că este o sărbătoare ce are loc mai mult pe timpul zilei, poți aborda ținute smart casual, care îți reflectă personalitatea și stilul. Pentru această perioadă din an, cele mai potrivite sunt ținutele stratificate, care nu doar pot fi adaptate în funcție de vreme, ci acoperă și aspectul vizual, prin construcția aparent complicată, interesantă.

Clasic sau îndrăzneț
Evident, ecuația clasică de stil este alcătuită din cămașă, vestă și sacou. În acest caz te poți juca cu culorile și imprimeurile. Așa cum spuneam, Paștele este asociat cromatic cu pastelurile, care transmit un sentiment plăcut de calm și bună dispoziție. Le poți integra în ținuta ta prin intermediul unei cămăși lila, bleu, galben pai sau roz. În același timp, culorile intense sunt și ele o opțiune pentru o ținută declarativă. Poți opta pentru o piesă mov, oranj sau teal – o nuanță de albastru verzui – cu condiția să păstrezi restul ținutei în tonuri neutre. Evită tonurile de roșu care sunt prea agresive pentru acest sezon și pentru sărbătoarea în sine. În plus, roșul este simbolul ouălor vopsite, ceea ce va crea o redundanță nedorită în abordarea vestimentară.
Dacă vrei să optezi pentru o ținută cu un aer mai relaxat, însă care păstrează ecoul de sărbătoare, combină o cămașă formală cu o jachetă sport și o pereche de jeanși negri sau chinos. Poți miza pe culorile neutre pentru un plus de rafinament sau poți merge către o zonă de stil îndrăzneț, cu personalitate, folosind o piesă cu un imprimeu accentuat, de obicei cămașa, alături de culori solide neutre, care merg bine la orice – alb, negru și tonurile de bej, crem, maro, gri, bleumarin sau kaki.
De exemplu, dacă petreci Paștele la mare, poți purta o cămașă cu un imprimeu floral, cu păsări sau cu elemente urbane, alături de un blazer kaki și o pereche de chinos într-o nuanță deschisă de bej. Simplitatea pieselor neutre vor diminua din dinamismul imprimeului care va rămâne, totuși, punctul de atracție al ținutei.

Accesorii cu personalitate
Dacă ești invitat la o petrecere în aer liber, într-o grădină, poți profita de farmecul accesoriilor. Optează pentru o pereche de ochelari de soare cool sau adaugă ținutei o pălărie.
În ceea ce privește încălțămintea, mergi pe variantele clasice de Oxford și Brogue. Poți alege modelul Wingtip pentru a accentua eleganța ținutei. La o cină mai pretențioasă poți adăuga și o batistă de buzunar, cu un imprimeu în contrast cu sacoul, pentru a da personalitate ținutei.
Și chiar dacă ești la munte sau într-un cadru mai relaxat, evită totuși pantofii sport și sneakerșii pentru că aceștia sunt modele mult prea casual pentru o astfel de sărbătoare.
Pentru a completa lista accesoriilor potrivite unui astfel de eveniment, vom adăuga un ceas bun, care insuflă maturitate sau un papion, dar numai în cazul unei ținute lipsite de rigiditatea formală.
Pentru a ieși în evidență cu stil, poți include în ținută un singur element mai îndrăzneț precum o pereche de șosete colorate sau un papion cu imprimeu în culori tari.
Fii creativ, combină cu stil și nu te feri de elementele nonconformiste care pot pune în valoare o ținută simplă. Asumă-ți riscuri pe care le poți controla și ține cont de regulile de asortare a culorilor și combinare a pieselor. Astfel vei fi bine îmbrăcat în ziua de Paște.