Ținutele pentru miri în 2021

După un an în care evenimentele au fost limitate la numărul de participanți și chiar interzise, în anumite situații, cu toții sperăm la o revenire la normalitate în 2021. Cei care plănuiau să își unească oficial destinele, au amânat evenimentul, așa că anul acesta, numărul petrecerilor, probabil, se va dubla. Pentru că sezonul nunților se apropie și pentru că nu trebuie să vă prindă pe picior greșit, am decis să vă prezint câteva tendințe dominante în vestimentația pentru miri din acest an. Însă nu voi vorbi despre ce este la modă, ci despre cum să abordezi tendințele în ținute cu stil și cum să adaptezi piesele din vestimentația pentru ceremonie și în alte ținute pentru evenimente ulterioare.

Cum să fii bine îmbrăcat la nunta ta
Și bărbații, nu doar femeile, au dileme atunci când trebuie să aleagă ținuta pentru nuntă. Pentru că este cel mai important eveniment din viața ta, ai nevoie de o abordare vestimentară pe măsură. Ține cont de faptul că nu te îmbraci pentru a fi admirat de invitați, ci, în primul rând, te îmbraci pentru tine. Fotografiile pe care le veți face la nuntă, le veți avea o viață, iar ca să fii mândru de cei vei vedea în poze și peste câțiva ani, trebuie să fii inspirat în alegerea ținutei. De obicei, dacă alegi o variantă de costum sau ținută considerată super modernă acum în România, dar care nu respectă regulile de stil clasice, ai toate șansele să ridiculizezi pozele tale de la nuntă, peste 5 ani. Așa că, gândește sănătos! Sintagma moda trece, stilul rămâne este cât se poate de adevărată și ar fi bine să ții cont de ea atunci când îți cumperi ținuta pentru nuntă. Eleganța clasică este eternă, iar tendințele nu aduc schimbări radicale în vestimentația pentru nunți, astfel că, alegând un costum clasic pe un croi cu influențe moderne, vei avea o ținută rafinată, demnă de un asemenea eveniment.

Mai mult decât atât, nu ignora calitatea din pricina prețului piperat, gândindu-te că îți cumperi o ținută pe care o porți o singură dată. Ținuta de mire poate fi purtată de mai multe ori, fie ca atare, pentru alte evenimente cu ștaif, fie piesele pot fi refolosite în timp și integrate separat în diferite ținute. Sacoul poate fi purtat cu mânecile suflecate, peste un tricou și jeanși, cu sneakerși. Pantalonii pot fi purtați alături de o maletă și geacă de piele, și așa mai departe.

Dacă vrei să alegi ținuta ideală pentru evenimentul și stilul tău și simți că nu poți face acest lucru de unul singur, apelează cu încredere la sfaturile unui consilier vestimentar. Pentru că știu că toți tinerii, care doreau să se căsătorească anul trecut, și-au amânat evenimentul pentru anul acesta, vreau să le fac momentul și mai special și am decis să le ofer, gratuit, o ședință de consiliere vestimentară cu mine, la magazin. Este suficient să-mi scrii pe Instagram sau Facebook sau, pur și simplu, să suni la magazin pentru a face o programare, și vei avea un discount special. Chiar dacă nici anul acest nu vom avea parte de nunțile de 500 de persoane pe care le visam, să nu uităm că putem crea un mediu festiv și cu oameni puțini, ba mai mult, petrecerile restrânse, în familie, au beneficiile lor: sunt mai puțin obositoare, îți aduc lângă tine doar persoanele cele mai apropiate, care te iubesc și care îți transmit o energie bună.

Cum să adaptezi tendințele la stilul personal
Dacă ești pregătit să îți alegi singur costumul de mire, ți-am pregătit câteva sfaturi și idei despre tendințele anului acesta, pe care le poți adapta pentru evenimentul tău. Așa cum spuneam, tendințele în vestimentația pentru miri nu dictează niciodată schimbări majore. Astfel, costumul la două rânduri de nasturi sau cel din trei piese rămân în continuare preferate pentru nunți.

Costumul cu sacou la două rânduri de nasturi atrage atenția prin eleganță, așa că este indicat să păstrezi cămașa și cravata cât mai simple. Însă, dacă vrei să ieși și mai mult în evidență și să-ți afișezi creativitatea, îl poți combina cu o cămașă, cravată, batistă de buzunar, chiar și șosete în culori tari.

La rândul său, costumul din trei piese este o alegere vestimentară smart, nu doar în astfel de ocazii. Poți opta pentru toate cele trei piese identice sau poți alege o vestă diferită ca material, textura țesăturii și culoare, pentru un contrast ce insuflă personalitate.

În ceea ce privește culorile, dacă albastrul a dominat schema cromatică a costumelor de miri o perioadă îndelungată, anul acesta, câștigă teren culorile tari – precum verde, burgundy – texturile accentuate – precum tweed, jacard – și imprimeurile cu personalitate – carouri, accente florale. Ca să poți aborda o astfel de ținută, ai nevoie de echilibru. Astfel, dacă alegi un sacou într-o culoare tare, combină cu pantaloni negri sau dacă porți un costum cu imprimeu, adaugă o vestă din bloc de culoare.

Și pentru că tot am amintit de tweed, costumele din această țesătură continuă să fie apreciate de stiliști și miri, deopotrivă. Poți alege un costum din tweed pentru o nuntă în stil rustic, în aer liber, de obicei în sezonul rece – pentru evenimentele programate toamna și iarna. De obicei, costumul din tweed arată fantastic atunci când este alcătuit din trei piese și îi este adăugat un papion.

Pentru că, probabil, în continuare vor fi populare evenimentele în aer liber, atunci când alegi costumul de mire, ia în calcul și locul în care se desfășoară evenimentul, nu doar tendințele. Combină și adaptează piesele la stilul personal și vei avea garanția unei imagini impecabile, la nunta ta.