Ținutele pentru miri în 2022

Vestimentația de ceremonie. Cele mai noi tendințe pentru miri

Atunci când vine vorba despre vestimentația de ceremonie, orice bărbat care vrea să respecte dress-code-ul unui eveniment formal, alege să poarte smoching cu cămașă albă. Desigur, această combinație este epitomul eleganței și a bunului gust, însă o astfel de ținută este ideală pentru covorul roșu și mai puțin potrivită pentru propria nuntă. În acest caz ar trebui să fii mult mai creativ și să adopți o ținută originală, care să te reprezinte. Iată cum ai putea să înlocuiești o ținută clasică, sobră cu una ceva mai colorată, însă la fel de elegantă.

Lumea are nevoie de culoare, mai ales acum, după perioada pandemiei, iar tendințele acestui an reflectă foarte bine acest lucru. Dorința pentru o abordare nouă a vieții ne trimite către haine care au un impact pozitiv asupra stării noastre de spirit, iar acest lucru se traduce prin mult mai multă culoare și confort. Chiar și atunci când vorbim despre vestimentația de ceremonie pentru miri, sobrietatea celebrei dinner jacket negre poate fi înlocuită printr-o variantă colorată – bordo, verde jad, bleumarin, bleu.

Anul acesta, tendințele dictează originalitate. Folosirea materialelor cu carouri mari sau imprimeuri micro, a sacourilor deosebite prin croi și nuanțe și a asocierilor cromatice îndrăznețe devin esențiale în acest sezon.

Cum să înlocuiești sobrietatea cu un stil creativ

Deși smochingul este simbolul eleganței supreme, anul acesta combinația alb – negru face un pas înapoi și lasă culorile să domine ținutele. Desigur, nu este greșit să alegi clasicul smoching pentru un look ultra-elegant, însă pentru propria nuntă încearcă un efort de imaginație și creează-ți o ținută memorabilă. Smochingul negru este potrivit la ceremonii mai sofisticate, precum cea pentru decernarea premiilor Oscar, și mai puțin abordat la nunți la care invitați sunt prietenii și familia. Evită rigiditatea unei astfel de abordări vestimentare și invită-ți apropiații într-o atmosferă mai relaxată, unde să se simtă în largul lor. Iar acest lucru se reflectă și în alegerea ținutei.

De exemplu, bleumarin și albastru încă sunt nuanțe foarte apreciate și pot înlocui cu succes costumul sobru, dacă nu vrei să te îndepărtezi foarte mult de negru. Însă un bărbat care vrea să urmeze tendințele întocmai, ar alege o combinație cu negru și burgundy, mai ales pentru o nuntă ce are loc în sezonul rece. O astfel de combinație cu pantaloni negri și dinner jacket în culoarea intensă de roșu a vinului de Bordeaux creează un accent de stil și lux în ținuta mirelui. Evident, există și alte opțiuni cromatice, cel puțin la fel de interesante, precum oliv, bej sau pasteluri, care sunt potrivite pentru evenimentele din timpul sezonului cald. În magazinul TRENDS by Adina Buzatu vei găsi o varietate de costume de ceremonie și îți poți crea propria ținută cu ajutorul stiliștilor de aici.

Mizează pe veste pentru un plus de creativitate în ținută

Știm deja că vesta poate insufla personalitate chiar și unei ținute extrem de simple. Iar pentru a accentua acest lucru, în loc să optezi pentru una asortată, alege o variantă în contrast cu restul costumului. Această piesă simplă și elegantă va adăuga o extra doză de stil ținutei de mire. De exemplu, combină o vestă burgundy cu un smoching negru, pentru eleganță cromatică. Sau poartă o vestă în carouri pe sub un costum în culori neutre, pentru ținutele de vară. De asemenea, pentru și mai mult contrast, asociază o vestă bleumarin cu un sacou bej.

Imprimeuri micro pentru ținute relaxate, cu stil

Anul acesta, ținutele de ceremonie pot fi mai puțin formale, iar imprimeurile micro se încadrează perfect în acest peisaj. Poți opta pentru un sacou sau un accesoriu, precum cravată sau papion, din țesături cu imprimeuri la scară mică, și poți crea un contrast elegant cu celelalte piese simple, uni.

La evenimentele în aer liber, din timpul verii, mirii trebuie să opteze pentru piese din materiale naturale, subțiri, precum mătase și in, în nuanțe deschise. De exemplu, poți asocia un blazer colorat cu pantaloni albi sau bej. De asemenea, poți renunța la papion și poți obține nota de eleganță cu ajutorul unei batiste de buzunar din mătase.

Tweed pentru evenimente cu temă rustică

Tweed-ul este nemuritor în tendințe și rămâne o opțiune de ceremonie în orice sezon. În sezonul rece, poți purta un sacou din tweed cu pantaloni asortați, de culoare închisă, pentru a crea un contrast sofisticat pentru o nuntă la un conac sau la un castel. Iar la o nuntă de vară, într-un decor idilic undeva într-o zonă rustică, poți alege un sacou din tweed subțire, în nuanțe deschise.

Carouri mari, și mai mari

Chiar dacă imprimeurile mico sunt cele mai apreciate, nici carourile mari nu ies din tendințe, păstrându-și locul în istoria modei. Imprimeul clasic, care a suportat toate transformările tendințelor moderne, este atât de versatil încât poate fi abordat atât în ținute de business cât și de ceremonie. Amestecurile de bleumarin și bleu sunt foarte rafinate, la fel și cele de bej și maro.

Bej este, de altfel, o culoare foarte apreciată pentru vară. Poți obține o ținută cu stil folosind contrastul puternic dintre un blazer bej cu pantaloni și vestă bleumarin.

 Croieli pe linia corpului

 

În ceea ce privește tendințele în croieli pentru costumele de miri, acestea rămân simple și urmează fidel linia corpului. Uită de pantalonii largi și blazerele relaxate! În 2022 vorbim despre croieli bine definite, corecte, în care să te simți confortabil dar și elegant și încrezător.

 

Cum să adaptezi tendințele la stilul personal
Dacă ești pregătit să îți alegi singur costumul de mire, ți-am pregătit câteva sfaturi și idei despre tendințele anului acesta, pe care le poți adapta pentru evenimentul tău. Așa cum spuneam, tendințele în vestimentația pentru miri nu dictează niciodată schimbări majore. Astfel, costumul la două rânduri de nasturi sau cel din trei piese rămân în continuare preferate pentru nunți.

Costumul cu sacou la două rânduri de nasturi atrage atenția prin eleganță, așa că este indicat să păstrezi cămașa și cravata cât mai simple. Însă, dacă vrei să ieși și mai mult în evidență și să-ți afișezi creativitatea, îl poți combina cu o cămașă, cravată, batistă de buzunar, chiar și șosete în culori tari.

La rândul său, costumul din trei piese este o alegere vestimentară smart, nu doar în astfel de ocazii. Poți opta pentru toate cele trei piese identice sau poți alege o vestă diferită ca material, textura țesăturii și culoare, pentru un contrast ce insuflă personalitate.

În ceea ce privește culorile, dacă albastrul a dominat schema cromatică a costumelor de miri o perioadă îndelungată, anul acesta, câștigă teren culorile tari – precum verde, burgundy – texturile accentuate – precum tweed, jacard – și imprimeurile cu personalitate – carouri, accente florale. Ca să poți aborda o astfel de ținută, ai nevoie de echilibru. Astfel, dacă alegi un sacou într-o culoare tare, combină cu pantaloni negri sau dacă porți un costum cu imprimeu, adaugă o vestă din bloc de culoare.

Și pentru că tot am amintit de tweed, costumele din această țesătură continuă să fie apreciate de stiliști și miri, deopotrivă. Poți alege un costum din tweed pentru o nuntă în stil rustic, în aer liber, de obicei în sezonul rece – pentru evenimentele programate toamna și iarna. De obicei, costumul din tweed arată fantastic atunci când este alcătuit din trei piese și îi este adăugat un papion.

Pentru că, probabil, în continuare vor fi populare evenimentele în aer liber, atunci când alegi costumul de mire, ia în calcul și locul în care se desfășoară evenimentul, nu doar tendințele. Combină și adaptează piesele la stilul personal și vei avea garanția unei imagini impecabile, la nunta ta.