Trucuri de stil pentru bărbații scunzi

Potrivirea perfectă a hainelor pe corp devine o provocare atunci când ești scund, mai ales atunci când cumperi haine din magazine și nu făcute pe comandă. Toate piesele par să aibă nevoie de ajustări. Totuși, cei câțiva centimetri în minus în înălțime nu ar trebui să-ți creeze probleme dacă aprofundezi câteva trucuri de stil și le folosești ca reper atunci când îți achiziționezi noi piese vestimentare.

Poartă pantofi în tonuri similare cu pantalonii
Pentru a crea efectul de picioare mai lungi, folosește o pereche de pantofi în aceeași culoare sau într-o nuanță apropiată de cea a pantalonilor. De exemplu, dacă porți o pereche de jeans bleumarin sau negru, încalță sneakerși negri sau gri cărbune. Ferește-te de pantofii sport alb care creează un contrast puternic și scurtează și mai mult piciorul. De asemenea, pentru a crea efectul de alungire, pantoful trebuie să aibă vârful ascuțit și să fie decupați, lăsând glezna la vedere. Alege întotdeauna șosete într-o culoare similară cu cea a pantalonilor pentru a păstra cromatica unitară și a accentua efectul de alungire. Evită să porți piciorul gol în pantofi sau șosetele cu imprimeu sau în tonuri în contrast pentru că acestea fragmentează vizual piciorul.

Cum să alegi costumul potrivit

Sacoul
Ideea de bază atunci când alegi un costum este să încerci să echilibrezi proporțiile.  Alege sacouri de lungime medie, care nu acoperă șezutul. Acestea lasă mai mult din pantalon la vedere creând iluzia unor picioare mai lungi. Reverele crestate și înguste sunt mai potrivite decât cele ascuțite sau late pentru că alungesc vizual silueta și nu lățesc umerii. Mânecile sacoului trebuie să îmbrace perfect brațele pentru a le face să pară mai lungi. Iar cu cât brațele par mai lungi, cu atât vei părea mai înalt. O mânecă prea largă ar crea efectul invers. De asemenea, nasturii sacoului trebuie să fie poziționați mai sus pentru a crea efectul de talie înaltă și picioare lungi – un truc care adaugă înălțime.

Pantalonii
Pantalonii trebuie să îți vină perfect pe corp. Evită pantalonii cu talia joasă care fac trunchiul să pară mai lung și scurtează și mai mult piciorul. Alege modele cu talie medie sau înaltă. De asemenea, lungimea cracului trebuie să se oprească deasupra părții superioare a pantofului. Evită pantalonii prea lungi, care cad pe pantof, și modelele cu manșetă, care scurtează piciorul. Înlocuiește cureaua cu bretele sau nu purta nimic. Cureaua segmentează corpul pe orizontală și ia din înălțime. Bretelele, în schimb, prin poziționarea lor pe verticală, creează iluzia unui trunchi mai lung.

Cum să porți cămașa
În primul rând, trebuie să alegi o cămașă slim fit, care subțiază și alungește trunchiul.  În al doilea rând, alege o cămașă cu răscroiala mânecii înaltă. O astfel de corială permite să porți mâneci mai strâmte, totuși să ai libertate de mișcare. Iar mânecile mai strâmte creează iluzia brațelor lungi. În ceea ce privește manșeta, ai grijă să nu lași mai mult de 1 cm la vedere de sub mâneca sacoului. Cu cât manșeta va fi mai lată, cu atât brațul va părea mai scurt.

Imprimeuri și accesorii care adaugă înălțime
Este evident că dungile verticale sunt cele mai potrivite imprimeuri pentru bărbații scunzi. Acestea alungesc silueta și creează efectul de înălțime. Țesătura herringbone, de asemenea, alungește corpul prin jocul în zig-zag vertical. Este important ca toate piesele vestimentare să păstreze aceeași linie cromatică pentru că aspectul unitar al ținutei alungește în mod firesc silueta.

În ceea ce privește accesoriile, poți miza pe pălării pentru a adăuga câțiva centimetri în plus în înălțime și pentru eleganța lor. Poți alege dintr-o varietate de stiluri, culori, texturi și imprimeuri, un model care te reprezintă și care va atrage privirile în zona feței și va distrage atenția de la înălțimea ta.